Informare

Vineri, 11 Septembrie 2020,  |   STB SA extinde banda unică pentru circulația autobuzelor pe linia de tramvai, pe Șoseaua Olteniței

STB SA continuă proiectul de fluidizare a traficului rutier general și extinde banda unică pentru circulația autobuzelor pe linia de tramvai.

Începând de mâine, 12 septembrie, autobuzele liniei 232 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șoseaua Olteniței între Piața Eroii Revoluției şi Piața Sudului, numai pe sensul spre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni” și între Str. Netea şi Str. Şura Mare - pe sensul spre terminalul „Piaţa Unirii”.

Pe acest traseu, autobuzele vor efectua opriri la peroanele de tramvaie în stațiile: „Cimitirul Şerban Vodă” (ambele sensuri), „Opriş Ilie” (ambele sensuri), „Bd. Constantin Brâncoveanu” (ambele sensuri), „Huşi” (ambele sensuri), „Piața Sudului” (ambele sensuri vis-a-vis de benzinăria MOL) şi „Piața Sudului” (sensul către Str. Şura Mare, vis-a-vis de Mall Sun Plazza).

Acest proiect a fost deja implementat cu succes, într-o primă etapă, la începutul lunii iunie, pentru autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care circulă, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 și 46. Ulterior, proiectul s-a extins și pentru autobuzele liniilor 143, 682 și R409 care circulă, de la începutul lunii august, pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.

Pentru a asigura călătorilor un transport public sigur, comod și rapid, s-a pus la punct un sistem de semaforizare inteligentă pentru prioritizarea în trafic și s-a separat traficul rutier general de linia de tramvai.