Măsuri pentru evitarea infectării cu virusul Covid-19 (coronavirus)STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități (vezi https://fiipregatit.ro/ghid/covid19-transport-comun/).

Totodată, STB SA continuă procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai (vezi Campanii igienizare).

În această perioadă, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil 24Pay, plata cu cardul bancar contactless, direct la validator sau plata prin SMS . Aplicația gratuită 24Pay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport.

Pe de altă parte, STB SA recomandă următoarele metode de contact:

  • pentru informații privind funcționarea liniilor de transport în comun, probleme din trafic, carduri de transport, titluri de călătorie, contravenții, activitatea de control, sugestii și reclamații: Call Center 021.9391;
  • pentru raportarea nerespectării măsurilor de protecție împotriva infectării cu virusul Covid-19: TelVerde 0800.800.165.