http://www.ratb.ro/forum - Politica de confidenţialitate

Respecta si vei fi respectat!
Regulamentul forumului RATB, termeni si conditii
I. Postarea mesajelor, conduita pe forum

1. Forumul este un mediu privat la care orice utilizator interesat se poate inscrie.

2. Administratia isi rezerva dreptul de a activa selectiv conturile.
3. Dupa inscriere un utilizator beneficiaza de o perioada de proba de maxim 30 zile in care, in functie de mesajele postate, poate fi avansat sau retrogradat. De asemenea, tot in 30 zile sunt sterse conturile noi de pe care nu s-a facut nici o logare.
4. Autorul unui mesaj este singurul responsabil de continutul acestuia, indiferent de forma de prezentare (text, foto, multimedia etc). Daca nu este altfel mentionat, nici un mesaj nu reprezinta un punct de vedere oficial al comunitatii utilizatorilor Forumului, al administratiei forumului sau al RATB. Mesajele ce reprezinta puncte de vedere colective vor fi marcate corespunzator, la fel si comunicatele oficiale ale RATB.
5. Mesajele postate de catre utilizatori reprezinta oglinda forumului, acestea trebuie sa fie pe cat posibil corecte (atat ca informatie continuta cat si gramatical). Micile greseli de ortografie pot fi corectate de catre moderatori sau administratori sau direct de catre autorul mesajului, in termen de o ora de la postare, la semnalarea oricarui coleg de forum. Mesajele cu un numar mare de greseli vor fi sterse iar autorul va fi avertizat.
6. Mesajele care contin stiri, noutati etc vor fi postate in topicele de stiri. Discutiile libere, opiniile personale precum si comentariile pe marginea unei stiri vor fi postate in topicele de discutii. Recomandam argumentarea obiectiva a opiniilor, parerile personale gratuite – etichetari de orice fel (de genul „ce naspa arata”, „ce gainarie” etc) – nu sunt binevenite.
7. Nu este permis limbajul cu prescurtari, inclusiv cel de tip chat/messenger.
8. Nu sunt premise postarile una dupa alta de la acelasi utilizator, in masura in care nu este adusa nici o informatie noua. Daca ati postat un mesaj si doriti sa adaugati ceva, folositi functia de „editare mesaj”, activa timp de o ora de la prima postare.
9. Este interzisa modificarea mesajelor proprii dupa ce acestea au primit raspuns, cu exceptia greselilor marunte care nu afecteaza informatia publicata (cifre gresite, ortografie etc). Astfel de modificari atrag dupa sine sanctiuni.
10. Pentru prevenirea abuzurilor, mesageria privata pe forum este dezactivata.
11. Discutiile offtopic sunt premise doar pentru clarificari, in limita a 2-3 mesaje, scrise doar cu font italic. Daca aveti ceva offtopic de scris ce poate fi subiect de discutie, propuneti un topic nou. Continuarea unor discutii offtopic dincolo de limita de mai sus sau fara a crea un topic nou se penalizeaza.
12. Nu utilizati excesiv scrierea cu majuscule, emoticonuri si nici semne de punctuatie.
13. Daca aveti o intrebare, intai cautati in Forum, s-ar putea sa gasiti raspunsul. Discutiile noi despre subiecte perimate nu sunt binevenite.
14. Folosiţi un limbaj civilizat! Nu jigniti colegii de forum si nu lansati atacuri personale. Daca aveti argumente pentru a contrazice pe cineva, utilizati-le! Judecati informatii si idei, iar nu colegi de forum! Mesajele care contin jigniri sau atacuri la persoana precum si discutiile offtopic ce pornesc de la aceste mesaje vor fi sterse si se vor aplica sanctiuni (dezactivarea temporara sau definitiva a vinovatilor, in functie de gravitatea situatiei).
15. Se interzice promovarea explicita a altor site-uri/forumuri/asociatii/companii, interdictia se refera si la racolarea de utilizatori pentru alte actiuni/forumuri. Nerespectarea acestei reguli intra sub incidenta art. I.20 din prezentul regulament. Face exceptie de la regula si este permisa citarea unui asemenea site/forum (prin publicarea linkului) ca sursa a unei informatii preluate de pe site-ul respectiv, in conformitate cu regulamentul lui, si publicata pe forumul RATB.
16. Nu recomandam utilizarea aceleiasi parole pe mai multe servicii online (forumuri, conturi de email, messenger etc), au existat cazuri in care utilizatori blocati au folosit conturile altor utilizatori cu sau fara acceptul acestora pentru a continua atacurile pe forum.
17. Nu sunt permise mesajele tip flame sau trolling, adica mesaje ce intrerup firul logic al discutiei, sunt provocatoare sau instiga la dezbateri aprinse offtopic sau care au ca scop inflamarea discutiei si deturnarea ei de la cursul firesc, eventual cu jigniri mai directe sau nu.
18. Acest forum este apolitic. Nu sunt permise sub nici o forma discutiile despre politica, afirmatiile ce denota anumite afinitati politice si nici folosirea preferintelor politice pentru a argumenta/contraargumenta un fapt sau o opinie.
19. Este complet interzisa activitatea de tip "mica/mare publicitate" (cereri si oferte de bunuri sau servicii, contra cost sau la schimb, sau prezentarea lor sau a unor companii cu scopul vadit de a le promova), pe forumurile publice sau prin mesageria privata. Mesajele de acest tip vor fi sterse iar autorul lor va fi blocat definitiv.
20. Citarea articolelor din presa se face prin citarea partiala sau totala a continutului articolului, acolo unde sursa acestuia permite. Publicarea unui simplu link catre un articol ce poate disparea in timp poate cauza discutii ce, in momentul disparitiei articolului, raman fara obiect si nu mai au un fir logic.
21. In cazul nerespectarii regulilor, prima sanctiune este atentionarea publica, urmatoarea sanctiune este suspendarea contului pentru o perioada determinata, urmata de suspendarea definitiva daca incalcarea regulilor continua.


Înapoi la ecranul de autentificare