RO EnglishEN
 • Inainte de urcarea în mijloacele de transport STB SA, călătorii trebuie să se asigure că se află în posesia unui titlu de călătorie corespunzător mijlocului de transport cu care urmează să călătoreasca şi la tariful valabil pentru acea perioadă.
 • Cardul Activ, încărcat cu portofel electronic, precum şi cardul Multiplu, încărcat cu un numar de călătorii, vor fi validate în aparatele special montate în acest scop, imediat după urcarea în mijlocul de transport.
 • Contravaloarea taxei de călătorie dedusă odată cu validarea cardului de transport dă dreptul la o singură călătorie, fără întrerupere, doar pe traseul unei semicurse (tur), din momentul urcării până la capătul liniei. Continuarea călătoriei pe acelaşi traseu, dar pe sens opus (retur), presupune o nouă validare.
 • Abonamentele şi legitimaţiile de călătorie care se pot procura din reţeaua de distribuţie a STB SA, se vor folosi numai în condiţiile pentru care au fost eliberate.
 • Cardurile Activ nominale sau legitimaţiile de călătorie nominale nu pot fi transmise altor persoane.
 • La Centrele de Reîncărcare Carduri se reîncarca numai tipurile de titluri de călătorie existente pe cardul clientului.
  Reîncărcarea titlurilor de călătorie la tarif redus se realizează numai la Centrele de Emitere şi Reîncărcare Carduri.
 • Contravaloarea titlurilor de călătorie poate fi achitată şi prin intermediul cardului bancar - VISA sau MASTERCARD - la toate Centrele de Emitere și Reîncărcare Carduri.
 •    
  În caz de furt, pierdere sau deteriorare din vina utilizatorului a cardului Activ personalizat, sistemul automat de taxare asigură posibilitatea recuperării soldului corespunzător creditului rămas în portofelul electronic sau a perioadei rămase neutilizată din abonamentul deţinut. Astfel, utilizatorul se va adresa unui Centru de Emitere şi Reîncărcare Carduri STB SA, unde va depune o cerere în scris în vederea blocării cardului şi eliberării unui nou suport, pe care se va efectua translatarea soldului rămas neutilizat.
     
  Translatarea se efectueaza pe loc in cazul abonamentului si in 24 de ore pentru portofel electronic, calatorii exprex si abonament limita metrorex - 62 calatorii. Gratuitatea cardului Activ nominal se acordă o singură dată, la prima emitere a cardului. Noul suport se achiziţionează contra sumei de 4,7 lei.