Linii școlare


Selectați o linie de transport pentru a vedea programul de circulație și traseul acesteia.

Liniile școlare T1 – T16

Începând cu data de 14 septembrie 2020, odată cu deschiderea noului an școlar, autobuzele școlare revin pe trasee. Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, continuă programul “Autobuzul școlar”, în vederea asigurării transportului în siguranță al elevilor către unități de învățământ gimnazial din Sectoarele 1, 3 și 6. Elevii vor fi transportați cu autobuze moderne, achiziționate de Primăria Municipiului București în anul 2018. De luni, 14 septembrie 2020, autobuzele revin pe trasee pe 14 dintre cele 16 linii școlare, asigurând transportul elevilor la cinci școli din Capitală: „Pia Brătianu” și „Herăstrău” din Sectorul 1, Școala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3, Școala Gimnazială nr. 279 și Colegiul Național „Elena Cuza” din Sectorul 6. Traseele T11 și T12, destinate elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei” (din Sectorul 6), vor circula începând de luni, 21 septembrie 2020. Liniile școlare T11 (Bd. Timişoara - Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”), T12 (Terminal “Ghencea” - Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”) și T16 (Terminal “Ghencea” - Şcoala Gimnazială Nr. 279) vor avea trasee modificate. Controlorii STB SA vor avea grijă ca numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii. Responsabilitatea privind îmbarcarea și debarcarea copiilor în zona școlilor revine instituțiilor de învățământ, care au personal instruit și autorizat să interacționeze cu elevii. Liniile școlare funcționează în corelare cu structura noului an şcolar, doar în perioadele semestriale când sunt desfăşurate cursuri.

Proiectul “Autobuzul școlar” a fost demerat la data de 09.09.2019, atunci când au fost înființate 4 linii școlare, în cadrul unui proiect pilot al Primăriei Municipiului București destinat elevilor Școlii 195 (Hamburg) din Sectorul 3 al Capitalei - cea mai mare din București, unde învață 2.500 de elevi. Ca urmare a succesului înregistrat de acest proiect-pilot, au fost înființate alte 12 linii școlare. Astfel, proiectul a fost extins la încă cinci școli: "Pia Brătianu" și "Herăstrău", din sectorul 1 și la Școala Gimnazială Nr. 279, Școala Gimnazială "Sf. Andrei" și Colegiul Național "Elena Cuza", din sectorul 6, pentru ca încă 6.000 de elevi din sectoarele 1 și 6 ale Capitalei să ajungă la școală în siguranță, cu autobuzul școlar.

Linia școlară 327

Linia școlară 327 funcționează doar în perioada anului şcolar, între Școala Gimnazială nr. 141 și Şcoala Gimnazială nr. 127. Această linie asigură transportul câtorva sute de elevi, pe traseul: Str. Amurgului, Str. Munții Carpați și Șoseaua Sălaj, iar autobuzele efectuează opriri pe Str. Munții Carpați, în stațiile „Şcoala Gimnazială nr. 141” și „Şcoala Gimnazială nr. 127”. Linia școlară 327 a fost înființată la data de 11.09.2017, în cadrul unui proiect pilot lansat de Primăria Capitalei.

Liniile școlare nu funcţionează în perioadele vacanţelor, sărbătorilor legale, sau a altor zile hotărâte de autorităţi ca fiind libere pentru elevi.