Informare

Joi, 16 Decembrie 2021,  |   Primiți cu colindul? Societatea de Transport București STB SA aduce magia sărbătorilor de iarnă pe străzile din Capitală

 

Fascinația pentru sărbătorile de iarnă se naște încă din copilărie și se întreține apoi an de an prin magia decorurilor de poveste, a colindelor vesele și antrenante, dar și prin crearea unor amintiri unice și memorabile care întregesc atmosfera relaxantă a Crăciunului.

Și în acest an celebrăm nașterea Domnului Iisus Hristos cu entuziasm și voie bună și ne dorim să aducem, cu această ocazie, fericire și zâmbete pe chipul bucureștenilor.

Povestea din acest an este construită în jurul celui mai emblematic „hoinar” al străzilor din București - tramvaiul. Pentru o zi, acesta se transformă în casa lui Moș Crăciun.

Duminică, 19 decembrie, ora 12:00, la depoul Dudești, sunt așteptați, cu mic cu mare, toți copiii care doresc să participe la un spectacol recital interactiv alături de binecunoscutele și îndrăgitele personaje ale Operei Comice pentru Copii. Prin această frumoasă colaborare, Societatea de Transport Bucuresti STB SA va pune în scenă, alături de actrița Ruxandra Coman și muzicianul George Turliu, o șezătoare de colinde și povești, denumită „Hoinari prin povești”, pe sunetele magice ale unor instrumente precum hang drum, ukulele, chitară.

De asemenea, toți copiii care îi vor recita o poezie Moșului sau îl vor colinda, primesc o fotografie instant cu acesta și cu spiridușul său.

La finalul spectacolului, cei dornici de o plimbare alături de Moș Crăciun, pot da o tură cu tramvaiul de epocă pe acordul frumoaselor colinde românești și internaționale.

Evenimentul se va desfășura în aer liber, respectând condițiile de distanțare impuse de situația pandemică actuală. Pentru participare, este necesară înscrierea telefonică la numărul: 0770 894 944, până cel târziu vineri, 17 decembrie, ora 20:00. Spectacolul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

Purtați de elanul sărbătorilor de iarnă, în acest an scoatem pe traseul Liniei 1 tradiționalul „Tramvai al Colindelor”, din dorința de a aduce un strop de bucurie călătorilor bucureșteni și o pată de culoare peisajului urban.

Astfel, în perioada 19 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, colindăm bucureștenii din tramvaiul Bucur LF, special decorat cu motive specifice Crăciunului. Călătorii Liniei 1 de tramvai vor putea asculta o selecție deosebită de colinde românești și internaționale, precum și cântece de iarnă vesele și zglobii, care să contribuie la starea de spirit specifică sărbătorilor de iarnă și să ne amintească tuturor de emoția acestor zile sfinte.

Accesul în „Tramvaiul Colindelor” este permis tuturor călătorilor, vehiculul având un program normal de funcționare, cu oprire în toate stațiile Liniei 1.