Informare

Miercuri, 23 Februarie 2022,  |   STB SA reduce costurile activității de exploatare cu 3.719.667,85 lei (752.253 euro) pe an

 

“Când vine vorba de transportul public, călătorii nu doresc doar soluții pentru un transport rapid și de calitate, ci și ca fondurile publice să fie cheltuite eficient, cu avantaje pe termen lung care să îmbunătățească considerabil experiența de călătorie”, a declarat Directorul General STB SA, Adrian Criț.

Având în vedere flota auto pe care Societatea de Transport București STB SA o deține, costurile de exploatare și de întreținere influențează în mod direct bugetul companiei. Pentru optimizarea costurilor și îmbunătățirea condițiilor de călătorie, conducerea STB SA a decis ca începând cu 01 martie 2022 autobuzele Mercedes Benz Citaro Hybrid să fie relocate în mai multe autobaze, astfel încat numărul de km de acces și retragere pentru efectuarea programului de transport să fie cât mai redus.

Cele 130 de autobuze hybrid se află în momentul de față în depoul Bujoreni, ceea ce conduce la cheltuieli nejustificate pe acces și retragere.

Propunerea conducerii STB SA de a reloca autobuzele hybrid în autobazele Obregia, Nordului, Floreasca, Militari și Alexandria duce la o reducere anuală de km pe acces/ retragere de 356.838 km/an. În locul acestora, în Depoul Bujoreni, vor fi relocate troleibuze, cu o economie în programul de transport de 27.690 km/an.

Prin această decizie, STB SA reduce costurile de exploatare și face o economie anuală de 3.719.667,85 lei (752.253 euro), fonduri ce vor fi utilizate la modernizarea și digitalizarea transportului public, precum și la creșterea ofertei de transport în zone în care solicitarea de transport este mai mare.

Aceasta decizie nu influențează călătorii liniilor pe care circulă autobuzele hybrid, distribuirea acestora în traseul comercial fiind aceeași.