Informare

Vineri, 17 Iunie 2022,  |   STB SA a participat la dezbaterea „Un oraș pentru oameni. Regenerare urbană”

 

Domnul Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București STB SA, a fost invitat joi, 16 iunie, la evenimentul „Un oraș pentru oameni. Regenerare urbană”, organizat de SMARTiCITY, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Dezbaterea a avut ca temă revitalizarea și transformarea spațiilor urbane, respectiv trecerea de la un model de dezvoltare tradițional la un proces de regenerare urbană, cu o infrastructură de transport public activă și atractivă. De asemenea, s-a dorit promovarea unei schimbări durabile și echitabile în raport cu comunitatea locală și mediul, precum și “redarea” orașului către cetățeni.

Prin aceste discuții s-au încurajat proiectele care gândesc orașele pentru oameni, cu spații verzi, cu locuințe moderne, eficiente energetic și la prețuri accesibile, cu o infrastructură de transport public modernizată, care să îmbunătățească calitatea vieții în zonele urbane si să permită oamenilor să locuiască în apropiere sau să aibă acces ușor la scoală, la job, la locurile de socializare.

 

„Transportul public în zona metropolitană trebuie să fie integrat, verde, astfel încât locuitorii acestui oraș să beneficieze de aer curat, mobilitate și micromobilitate. Ceea ce facem noi, atât prin proiectele de infrastructură demarate în ultimul an, cât și prin achiziția noilor tramvaie care au început deja să vină, este să redăm oamenilor un transport public de suprafață de mare capacitate, cu beneficii imense pentru utilizatori. De asemenea, s-a reluat astăzi procedura de achiziție a celor 100 de autobuze electrice, care sper să fie atribuită de această dată, pentru că trebuie să scăpăm de vehiculele diesel. Cu toții ne dorim să respirăm aer curat. Transportul trebuie modernizat pentru că este cheia viitorului.”, a declarat Adrian Criț, directorul general STB SA.

Societatea de Transport București STB SA se implică și sprijină, prin structurile specializate, beneficiind de echipe de lucru profesioniste, la îndeplinirea obiectivelor autorităților locale.

Recent au fost finalizate documentațiile, faza D.A.L.I., pentru 16 proiecte de modernizare a rețealei de tramvai din Municipiul București, respectiv cei 50 km rămași nemodernizați la nivelul Capitalei. STB S.A., în calitate de proiectant, și P.M.B., în calitate de beneficiar, au obținut finanțare europeană nerambursabilă pentru modernizarea ultimului tronson nereabilitat de pe traseul liniilor 1/10 (1,1 kmcd), lucrare complementară pe B-dul. Vasile Milea ce se află în curs de finalizare.