Informare

Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022,  |   ANUNȚ

 

Ca urmare a grevei ilegale, în conformitate cu art. 121 din Legea societăților nr. 31/1990,  în calitate de Director General, am convocat în ședința extraordinară comună membrii Adunării Generale a Acționarilor și ai Consiliului de Administrație, ședință la care a participat și Primarul General al Capitalei Nicușor Dan, respectiv Viceprimarul Stelian Bujduveanu. 

La finalul întâlnirii, am ajuns la concluzia că orice continuare a grevei ilegale poate duce la riscul de insolvență. 

Pagubele înregistrate în cele trei zile de grevă ilegală sunt estimate în momentul de față la o valoare de aproximativ 14 milioane de lei, acestea punând în pericol locurile de muncă ale tututor salariaților. În cazul în care această grevă ilegală nu încetează, veniturile vor continua să scadă, astfel încât fondul de salarii poate fi iremediabil afectat.

În cadrul ședinței, Consiliul de Administrație a decis, ca soluție de deblocare a crizei actuale, să nu se efectueze cercetări disciplinare pentru angajații care vor intra de astăzi în traseu, în condițiile în care nu există fapte de natură penală. Toți salariații care vor împiedica accesul în traseu a altor colegi, vor fi cercetați disciplinar conform Regulamentului Intern. 

Repercusiunile acestei acțiuni sindicale, declarată de Tribunalul București ca fiind ilegală, sunt din păcate resimțite de toți bucureștenii din zona metropolitană Bucuresti Ilfov.

Rog angajații să nu dea crezare reprezentanților Sindicatului majoritar care manipulează în continuare asigurând angajatii ca pot fi plătiți “din fondul de grevă”. 

O criză de asemenea amploare trebuie urgent oprită. Societatea trebuie eficientizată acum mai mult ca niciodată. Planul de management trebuie pus în aplicare ținând cont și de urmările grevei sindicale. 

Încă de la primele ore ale dimineții, o parte din angajați au decis să iasă în traseu, respectând hotărârea judecătorească. STB SA face în continuare apel și la ceilalți angajați de a respecta legea și de a-și îndeplini obligațiile de serviciu. Sunt așteptați cu toții să iasă în traseu conform programului de transport.