Plata titlurilor de călătorie prin SMS

Printr-un singur SMS trimis la numărul 7458, disponibil în toate rețelele naționale de telefonie mobilă, călătorii pot achiziţiona o călătorie metropolitană cu valabilitate de 90 de minute, la prețul de 0,62 Euro + TVA sau un abonament metropolitan cu valabilitate de 24 de ore, la prețul de 1,50 Euro + TVA.

Plata titlurilor de călătorie metropolitane permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, începând din momentul primirii codului de confirmare a tranzacției. Așadar, SMS-ul trebuie trimis înainte de a urca în mijloacele de transport public.

După expirarea valabilității titlului de călătorie, acesta poate fi utilizat doar în vehiculul în care a fost constatată această situație, până la stația imediat următoare. Ulterior, este necesară achiziționarea unui nou titlu de călătorie prin SMS, pentru a putea continua călătoria.

Mesajul care conține codul de confirmare a tranzacției trebuie păstrat pe toată perioada de valabilitate a titlului de călătorie, astfel încât să poată fi prezentat reprezentanților corpului de control.

Atenţie! Bateria telefonului utilizat pentru achiziționarea titlurilor de călătorie prin SMS trebuie să fie încărcată suficient pe toată perioada de valabilitate a titlului de călătorie.

Plata prin SMS poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil conectat la oricare din rețelele naționale, utilizat cu abonament sau cartelă Prepay.

SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele Vodafone și DigiMobil, iar în rețelele Telekom și Orange are un cost de 0,05 euro + TVA.

Siguranța plății prin SMS este garantată de platforma de operare care este prevazută cu un mecanism antifraudă.

Cei interesați pot afla detalii la numerele de telefon 021 9391(Call Center), 021 311 1398 (Serviciul Desfacere Legitimații Călătorie) sau la adresa de e-mail info@stbsa.ro.