YouthTB este aplicația mobilă a Societății de Transport București – STB SA, dedicată elevilor și studenților care frecventează unitățile de învățământ acreditate din Municipiul București sau Județul Ilfov, pentru obținerea abonamentului gratuit de transport dedicat elevilor, și cu 50% discount pentru studenți.

Aplicația permite obținerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București - Ilfov, indiferent de operatorul de transport, fără a fi necesară deținerea unui card de transport.

Abonamentele pentru elevi și studenți se emit doar prin aplicația YouthTB.

Personalul punctelor de vânzare va îndruma elevii și studenții care se prezintă pentru emiterea titlurilor de călătorie pe card, să opteze pentru titlurile emise prin aplicația YouthTB.

Numai în următoarele cazuri excepționale, titlurile de călătorie pot fi emise pe cardul Activ:

  • când beneficiarii declară pe propria răspundere că nu au posibilitatea de a achiziționa titlurile de călătorie prin intermediul aplicației, sau nu sunt confirmați cu statutul aferent (elev sau student) de către Ministerul Educației Naționale;
  • când, din motive tehnice, aplicația YouthTB este nefuncțională.

Formularul se va regăsi la toate punctele de vânzare STB S.A. Pentru a eficientiza obținerea titlurilor de călătorie, formularul se poate descărca de pe site-ul nostru (formular) și completa pentru a fi depus la oricare dintre punctele de vânzare STB S.A.

Este necesară completarea acestui formular la fiecare achiziționare a unui abonament de la punctul de vânzare.

Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov.

Studenții pot beneficia de abonament cu 50% reducere, în următoarele condiții:

-  sa aibă vârstă de până la 26 de ani,

- să fie înmatriculat la o instituție de învățământ superior acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov, forma de învățământ cu frecvență.

Confirmarea statutului de elev sau de student se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului. 

Atenție! Achiziționarea abonamentului gratuit pentru elevi sau cu 50% discount pentru studenți trebuie realizată înainte de a urca în mijloacele de transport public, iar pentru a permite agenților de control să verifice valabilitatea titlului de călătorie, trebuie să vă asigurați că bateria telefonului este încărcată suficient pe tot parcursul călătoriei.

Aplicația poate fi descărcată gratuit direct din Google Play sau App Store.Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 021.307.41.80, 021.311.13.98, 021.93.91 tasta 2 sau la adresa de e-mail relatiicomercial@stbsa.ro.