Linia "Bucharest City Tour"

Serviciu suspendat temporar

Linia turistică este deservită (în perioada primavară - toamnă) de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care circula pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.Nr.
crt.
Denumire statie Artera Obiective turistice
1 Piaţa Presei Bd. Mărăşti Parcul Herăstrău,
Casa Presei
2 Muzeul Satului Sos. Kiseleff Muzeul Satului
3 Arcul de Triumf Sos. Kiseleff Arcul de Triumf,
Parcul Herăstrău
4 Piaţa Victoriei Sos. Kiseleff Muzeul Tăranului Român,
Muzeul de Geologie,
Muzeul Grigore Antipa,
Muzeul Taranului Roman,
Palatul Victoria
5 Piaţa Revoluţiei Calea Victoriei Ateneul Român,
Muzeul Naţional de Artă,
Biblioteca Universitară Centrală,
Biserica Kreţulescu,
Palatul Telefoanelor,
Parcul Cişmigiu,
Cercul Militar Naţional
6 CEC Calea Victoriei Palatul CEC,
Muzeul National de Istorie,
Biserica Stavropoleos
7 Palatul Parlamentului Bd. Libertatii Palatul Parlamentului,
Muzeul Naţional de Artă Contemporană
8 Piaţa Unirii Rond Piaţa Unirii Catedrala Patriarhială,
Hanul lui Manuc,
Curtea Veche,
Centrul Vechi
9 Universitate Bd. I.C. Brătianu Muzeul Municipiului Bucureşti,
Spitalul Colţea,
Universitatea,
Teatrul Naţional Bucureşti
10 Piaţa Romană Piaţa Romană Muzeul Literaturii,
Academia de Studii Economice
11 Piaţa Victoriei Bd. Lascăr Catargiu Palatul Victoria,
Muzeul Grigore Antipa
12 Piaţa Charles de Gaulle Bd. Aviatorilor Parcul Herăstrău
13 Parcul Regele Mihai I Sos. Kiseleff Arcul de Triumf
14 Muzeul Satului Sos. Kiseleff Muzeul Satului


Tarifele de transport pentru această linie, stabilite pe categorii de vârstă, sunt: 25 RON/bilet pentru adulţi şi 10 RON/bilet pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de călătorie se poate procura din autobuzele turistice.

Utilizarea cardului pe parcursul întregii zile oferă turiştilor avantajul flexibilităţii în alegerea programului şi obiectivelor de interes.

Începând cu anul acesta, proiectul „Bucharest City Tour” beneficiază de un concept integrat de funcţionare şi promovare. Având în vedere caracterul special al acestei linii, pe lângă serviciul de transport, oferim turiştilor şi oportunitatea de a se informa asupra posibilităţilor de petrecere a timpului liber în Bucureşti, prin intermediul materialelor informative puse la dispoziţie.

Harta detaliată Bucharest City Tour, cu un design nou şi atractiv, pe lângă datele generale privind traseul şi funcţionarea liniei (program, preţ, staţii), oferă şi informaţii despre posibilităţile de petrecere a timpului liber în Bucureşti. Reperele partenerilor din categoria cluburi-baruri-restaurante sunt marcate pe hartă cu diverse simboluri pentru a orienta turiştii către aceste locaţii. Harta este disponibilă, cu titlu gratuit, la recepţiile unităţilor hoteliere, la toate centrele de emitere şi reîncărcare carduri din reţeaua de vânzări STB SA, la punctele de informare turistică, în aeroport şi în principalele gări din Bucureşti.

Flyere Bucharest City Tour, ce conţin informaţii generale bilingve privind linia turistică, pot fi găsite la hotelurile partenere STB SA (marcate în secţiunea albastră de pe harta Bucharest City Tour) şi la cele care oferă vouchere pentru această linie, precum şi în centrele de vânzare STB SA, în punctele de informare turistică, în aeroport şi în principalele gări din Bucureşti.

Voucherele pe care STB SA le distribuie hotelurilor partenere, pot fi folosite de turiştii ce se cazează în hotelurile din Capitală, pentru călătoria cu autobuzele double-decker.

Voucherele pot fi achitate direct la recepţiile hotelurilor partenere, la pachet cu tarifele de cazare. În schimbul acestora, turiştii primesc de la personalul STB SA aflat în autobuzele Bucharest City Tour, cardurile de călătorie valabile pentru traseul turistic.

Autobuzele double-decker sunt dotate cu ghid audio în limba română, engleză, franceză, urmând ca, în scurt timp, să fie implementat şi un ghid audio în limba italiană. Cele 14 staţii situate pe traseul liniei turistice oferă o imagine nouă, mult mai atractivă, datorită recolantării stâlpilor ce le marchează, cu un design unitar cu materialele informative tipărite.

Aici puteti vizualiza harta traseului turistic.