Comunicat de presă (arhivă)


« Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 113 Next » All Pagina: Inregistrari pe pagina:

[1239]   Liniile 138, 178 și 278 revin la traseele de bază
Vineri, 03 Aprilie 2020

Ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare ce s-au desfășurat pe Str. Rezervelor, începȃnd cu data de 06.04.2020, liniile de autobuz 138, 178 şi 278 vor reveni la traseele de bază.

Astfel, pe sensul spre terminalul „Cartier Militari”, autobuzele acestor linii vor circula de la intersecţia Str. Rezervelor/ Str. Macului, pe Str. Rezervelor, Str. Apeductului şi Str. Tineretului.

Pe sensul opus, traseele nu vor fi modificate.

Pe Str. Rezervelor, autobuzele vor efectua opriri în fostele staţii Gladiolelor”, „Rezervelor 67” şi „Biserica”.[1238]   STB SA: parcul de vehicule va fi redus cu până la 40% față de normal. Nu va fi suspendată nicio linie
Marţi, 31 Martie 2020

Societatea de Transport București – STB SA va face o nouă reducere a parcului circulant, de încă 15 la sută, începând cu data de 1 aprilie 2020, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2, însă nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai. Parcul programat pentru weekend nu se modifică.

Astfel, liniile de transport în comun din București și Ilfov vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 40 la sută față de cel programat în condiții normale. STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea.

Noul program, cu orarul de trecere prin stații pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoTB (Info Transport București).

Totodată, STB SA anunță că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai.

STB SA face apel la public să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități, să se informeze numai din surse oficiale și să urmeze ghidurile de pe pagina de internet https://fiipregatit.ro.

Totodată, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport. Detalii se găsesc pe site-ul www.stbsa.ro.

Pe de altă parte, STB SA amintește că activitatea directă de relații cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior și recomandă utilizarea datelor de contact prin internet sau telefon. Astfel:

- pentru informații generale sau sesizări referitoare la programul de circulație: telefon +40219391;

- pentru informații și sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc): telefon +40213365650/ interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398;

- pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiții și adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională: telefon +4021 307 4426;

- pentru informații și sesizări referitoare la corpul de control: telefon +40214503952.[1237]   În noaptea de sâmbătă spre duminică, STB SA trece la ora de vară. Programul de circulație nu va fi afectat.
Vineri, 27 Martie 2020

STB SA trece la ora oficială de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică (28/29.03.2020), când ora 03:00 devine ora 04:00. Toate serviciile puse la dispoziţia publicului călător vor funcţiona după programul aliniat la ora de vară, iar orarul de circulație al liniilor de transport ale STB SA nu va fi afectat.[1236]   Modificări pe traseul liniei regionale R469
Vineri, 27 Martie 2020

Începȃnd cu data de 28.03.2020, autobuzele liniei regionale R469 vor circula pe un traseu modificat în ambele sensuri, de la intersecţia Str.Milano/ Str. Independenţei, astfel:

Pe sensul spre Oraşul Buftea: Str. Milano, Str. Agricultori, Str. Vlăsiei, Str. Abator, Str. Iuliu Maniu, Str. Şirbei Vodă, Str. Horia, Str. Independenţei, Aleea cu Brazi, Str. Cloșca, Str. Ştirbei Vodă, Șos. București-Târgoviște, Str. Viilor, Str. Șantierului, Bd. Mihai Eminescu, Șos. București - Târgoviște, Str. Industriei, terminal „Oraş Buftea”.

Pe sensul spre Străuleşti (București): Șos. București-Târgoviște, Bd. Mihai Eminescu, Str. Șantierului, Str. Viilor, Șos. București-Târgoviște, Str. Știrbei Vodă, Str. Cloșca, Aleea cu Brazi, Str. Independenţei, Str. Horia, Str. Ştirbei Vodă, Str. Iuliu Maniu, Str. Abator, Str. Vlăsiei, Str. Agricultori, Str. Milano, DJ 602, DN7, Oraş Chitila, Șos. Banatului, Şos. Chitilei, Bd. Laminorului, Bd. Bucureștii Noi, terminal „Străulești”.

Staţiile de autobuz „Apusului”, situate pe Şos. Banatului (DN 7), pe ambele sensuri ale traseului liniei R469, vor fi suspendate.

Staţia de autobuz „Drumul Ciocăneşti”, aferentă liniilor R402, R436 și R469, amplasată pe Şos. Bucureşti-Târgovişte (DN 1A), în Oraşul Buftea, pe sensul spre terminalul „Oraş Buftea”, va fi redenumită „Ştirbei Vodă”.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei R469 vor efectua opriri în stațiile comune cu cele ale liniei R402.[1235]   Aplicația Info STB devine Info Transport Bucureşti
Miercuri, 25 Martie 2020

Primăria Municipiului București pune la dispoziția utilizatorilor aplicației Info STB un nou update, prin intermediul Societății de Transport București – STB SA.

Aplicația oferă informații despre localizarea pe hartă a vehiculelor de transport în comun și despre posibilele rute pentru deplasarea în Capitală, iar de acum are un design nou, mai intuitiv. Denumirea aplicației a fost schimbată în "INFO Transport București" pentru a scoate în evidență utilitatea sa, iar pornind de la sugestiile și observațiile utilizatorilor au fost create noi funcționalități.

Astfel, noua versiune a aplicației oferă mai multe instrumente de planificare a rutelor, precum și noi opțiuni de achiziționare a titlurilor de călătorie.

Planificarea rutelor a devenit mai facilă odată cu integrarea primilor trei timpi de sosire în stații pentru vehiculele fiecărei linii, dar și prin afișarea programului de circulație al tuturor liniilor de transport. Tot în acest context a fost creat un istoric al destinațiilor căutate, a fost extinsă posibilitatea de a accesa liniile direct din selecția de stații și de a le căuta în lista dedicată acestora.

Titlurile de călătorie pot fi achiziționate mai ușor acum, prin accesarea noilor legături cu aplicația BPay și platforma de încărcare online a titlurilor de călătorie, http://online.stbsa.ro. În plus, a fost creată o hartă a tuturor centrelor de vânzare, care include programul de lucru al acestora.

De asemenea, meniul aplicației a fost reconfigurat pentru o accesare mai rapidă a funcționalităților.   

Așteptăm feedbackul dumneavoastră pe adresa de e-mail infostb@stbsa.ro sau pe Forum, http://www.stbsa.ro/aplicatieinfo/.[1234]   Stația „Piața Unirii” – introdusă pe traseul comun al liniilor de autobuz 116 și 313
Marţi, 24 Martie 2020

Începând cu data de 26.03.2020, ora 09:00, autobuzele liniilor 116 și 313 vor efectua opriri și în stația „Piața Unirii”, situată pe Bd. Dimitrie Cantemir, pe sensul spre Piața Sudului, pe amplasamentul comun cu cel al liniilor de troleibuz 73, 74 și 76.[1233]   Stația de autobuz „Romancierilor” va funcționa pe alt amplasament
Marţi, 24 Martie 2020

Având în vedere ridicarea restricțiilor de circulație rutieră, ce au fost instituite ca urmare a desfășurării lucrărilor la Linia de Metrou Magistrala 5, începând cu data de 25.03.2020, ora 10:00, stația de autobuz „Romancierilor” aferentă liniilor 168, 221, 268, 365, 366, 668 și N116, situată pe Drumul Taberei pe sensul spre Str. Brașov, va fi reamplasată la o distanță de aproximativ 30 de metri după intersecția cu Str. Romancierilor.[1232]   Autobuzele liniilor de transport în comun din București și Ilfov se reduc treptat
Sâmbătă, 21 Martie 2020

Liniile de transport în comun urban si regional, din Regiunea București - Ilfov, vor funcționa cu parc redus de vehicule, treptat, din 23 și 24 martie 2020, anunță ​Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI).
Având în vedere cererea redusă de transport public înregistrată în ultima perioadă, precum și măsurile de protejare a populației, care se impun pentru punerea în aplicare a Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020, Societatea de Transport București STB SA va reduce, din data de 23.03.2020, cu până la 25%, parcul alocat pentru traseele urbane si regionale, iar Serviciul Transport Voluntari SA va reduce cu aproximativ 15% numărul vehiculelor alocate pe liniile regionale, începând cu 24.03.2020.
Numărul vehiculelor aflate în trasee în zilele de week-end rămâne neschimbat.
Nicio linie urbană sau regională nu va fi suspendată sau desființată, cu excepția liniei regionale R430 (cu traseul cuprins între terminalele „Păcii” și „Cartier Militari”), care va fi suspendată începând cu data de 23.03.2020, ca urmare a cererii foarte scăzute de transport.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport public București-Ilfov (TPBI) este primul organism constituit ca structură de cooperare a autorităților publice locale din Regiunea București-Ilfov care funcționează pe principii europene, ca entitate de utilitate publică.
TPBI reglementează, exploatează, monitorizează și gestionează serviciul public de transport local pe aria de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, conform Regulamentului (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului, privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători.[1231]   De luni, STB SA închide o parte din centrele de vânzare si recomanda metode alternative de plată a calatoriei
Vineri, 20 Martie 2020

Având în vedere situația generată de răspândirea COVID 19 și măsurile impuse de starea de urgență la nivel național, STB SA anunță că o parte din centrele de vânzare vor fi închise începând de luni, 23 martie 2020, din motive de protejare atât a călătorilor, cât și a angajaților. Astfel, rămân la dispoziția publicului doar 60 de centre, cu orar de funcționare între orele 6.00-20.00 în timpul săptămânii și între orele 8.00-15.00 în weekend.

STB SA recomandă călătorilor ca în această perioadă să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport.

 

Detalii privind metodele alternative de plată, precum și lista centrelor care vor fi deschise începând de luni, pot fi găsite pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro).

Vor continua să funcționeze centrele din zonele cele mai tranzitate de public, precum și cele din punctele esențiale ale orașului, precum Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Majoritatea punctelor de vânzare ce rămân deschise începând de luni sunt cele de emitere și reîncărcare carduri (49), de unde se pot procura toate titlurile de călătorie, inclusiv abonamente cu preț întreg și redus, cu înregistrarea imediată în sistem, iar 11 centre vor fi de tip offline, care pot emite doar carduri de transport nenominale sau pot reîncărca, pe orice tip de card, orice titlu de călătorie, dar fără preț redus.

 

Prezentăm și mai jos lista centrelor care vor fi deschise:

Centre de emitere si reincarcare carduri

 

DENUMIRE CENTRU

 

Luni - vineri

Sambata 

Duminica

1

Buzoieni

Calea Rahovei nr. 329

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

2

Alexandria

Soseaua Alexandriei nr. 150A

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

3

Sebastian

Calea Rahovei nr.295

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

4

Ghencea

Bd. Ghencea  nr. 43 cap linie 41

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

5

Unirii Banca

Splaiul Independentei,
Bd. Unirii, nr.25-27, BCR

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

6

P-ta Sudului

Str. Nitu Vasile nr.1

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

7

P-ta Progresului

Sos. Giurgiului nr 79

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

8

Pieptanari

Calea Serban Voda nr.280/ Sos. Viilor

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

9

P-ta Resita

Str. Resita nr.1

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

10

Unirii 1/ 2Ghisee

Str. Halelor nr.17

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

11

Unirii Expres

Str. Bibescu Voda nr. 1

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

12

Titulescu

Calea Grivitei, nr 162

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

13

Chibrit

Bb. 1 Mai-Cal. Grivitei Bd. Ion Mihalache nr 172

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

14

Miciurin

Bd. Ion Mihalache nr 108/ intersectie cu Ion Averescu  nr. 1

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

15

Crangasi Pod

Calea Crangasi nr. 12

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

16

Metrou Crangasi

Calea Crangasi-Piata Crangasi nr 29

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

17

Valea Ialomitei

Bd. Dr Taberei Nr 73

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

18

Brasov

Bd. Timisoara nr. 44

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

19

Tricodava

Str. Brasov 23A

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

20

Frigocom

Bd. Timisoara nr.75

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

21

Maica Domnului

Str. Maica Domnului nr. 68

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

22

Obor

Sos. Colentina nr. 1

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

23

Mosilor

Bd. Carol I nr.65

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

24

Raul Colentina

Sos. Colentina nr.84

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

25

Macaralei

Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 46

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

26

Poarta 3

Bd. Basarabiei nr. 256

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

27

Metrou Titan

Bd. N Grigorescu nr.16

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

28

Calea Vitan

Str.Mihai Bravu nr.329

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

29

Ikea

Sos. Buc. - Ploiesti nr. 42A

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

30

Dr. Grozovici

Sos. Stefan cel Mare nr.19-21

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

31

Perla

Sos. Stefan cel Mare nr.1-3

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

32

Pipera

Sos. Pipera Nr.32

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

33

P-ta Presei

Terminal Mondial Pta Presei Libere-Bd Marasti nr. 50

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

34

TVR

Piata Charles de Gaulles  nr.15

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

35

Apaca

Bd. Gen Vasile Milea nr 7 B

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

36

Autogara

Bd. Iuliu Maniu , nr. 79

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

37

Eroilor

Bd. Eroilor nr. 6-8

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

38

Uverturii

Str. Virtutii nr.5

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

39

Veteranilor

Bd. Iuliu Maniu nr.78-92

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

40

P-ta Iancului

Sos. Mihai Bravu nr.130

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

41

Granitul

Sos. Pantelimon /

 Sos. Vergului 357

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

42

Baba Novac

Str. Dristor nr.81-88

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

43

P-ta Muncii

Bd Decebal nr.1 

/ Calea Calarasilor

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

44

Metrou Muncii

Lucretiu Patrascanu Nr. 16

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

45

Unirii Pod

Bd. Unirea /Pod Serban Voda

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

46

Dunarea

Bd. N Balcescu nr. 3-5

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

47

Gara Coloane

Bd. Garii de Nord nr.1-3

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

48

Aeroport Otopeni

Sos. Bucuresti - Ploiesti  nr.223

06.30-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

49

Vanatorul

Bd. Gen. Magheru/Romana nr.32-34  

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

 

Centre de reincarcare carduri

 

DENUMIRE CENTRU

       

1

Luica

Sos. Luica nr. 30

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

2

Aparatorii Patriei

Str.  Sergent Ion Iriceanu/ str.  Joita nr. 2

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

3

Straduintei

Bd. Al Obregia nr.31

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

4

16 Februarie

Bd. Buc Noi- statia Barlogeni nr. 68

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

5

Dudesti

Calea Dudesti nr. 124

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

6

Trapezului

Bd. Th Pallay

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

7

Auchan

Str. Rezervelor nr.70

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

8

Pantelimon

Sos. Pantelimon 301/ Bd. Chisinau nr. 256

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

9

Socului

Bd. Basarabia/Bd Chisinau nr. 170-176

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

10

Statuie

Bd.  Regina Elisabeta nr. 5

06.00-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00

11

Primaria Otopeni

Calea Bucuresti 

Oras Otopeni nr 84

06.30-20.00

08.00-15.00

08.00-15.00[1230]   STB SA: parc redus cu 25 la sută, de luni, dar nu va fi suspendată nicio linie
Joi, 19 Martie 2020

Liniile de transport în comun din București vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 25 la sută, începând de luni, 23 martie 2020. Astfel, nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, chiar dacă numărul vehiculelor va fi mai mic.

STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea.

Noul program, cu orarul de trecere prin stații, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoSTB.

Totodată, STB SA continuă procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai.

STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități.

În această perioadă, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport. Detalii se găsesc pe site-ul www.stbsa.ro.

Pe de altă parte, STB SA amintește că activitatea directă de relații cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior. De aceea, recomandă următoarele metode de contact:

 - pentru informații generale sau sesizări referitoare la programul de circulație: telefon +40219391

- pentru informații și sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc): telefon +40213365650/ interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398;

 - pentru informații și sesizări referitoare la corpul de control: telefon +40214503952;

 - pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiții și adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională: telefon +4021 307 4426.« Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 113 Next » All