Informări

Luni, 25 Octombrie 2021
Anunț

 

Având în vedere prevederile HG nr. 1130/22.10.2021 și ale Hotărârii CMBSU nr. 77/24.10.2021, începând cu data de 25.10.2021, accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în sediile Societății de Transport București - STB SA, este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT- PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

STB SA recomandă următoarele modalități alternative de contact: numărul de Call Center 021 9391, adresa de e-mail info@stbsa.ro sau prin intermediul Poștei Române la adresa Bd. Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, Bucureşti.


Joi, 21 Octombrie 2021
Tramvaiele liniei 16 vor circula până la terminalul „Piața Sf. Vineri”

 

Începând de vineri, 22.10.2021, linia de tramvai 16 va funcționa pe un traseu prelungit până la terminalul „Piața Sf. Vineri”, în vederea facilitării transbordărilor în zona centrală a Capitalei.

Astfel, tramvaiele acestei linii vor circula între terminalele “Platforma Industrială Pipera” și “Piața Sf. Vineri”, pe următorul traseu:

- pe sensul spre terminalul Platforma Industrială Pipera”: Str. Sf. Vineri, Calea Moșilor, Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Str. Viitorului, Str. Lizeanu, Str. Maica Domnului, Bd. Lacul Tei, Șos. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu;

- pe sensul spre terminalul „Piața Sf. Vineri”: Bd. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Lizeanu, Str. Viitorului, Str. Vasile Lascăr, Str. Armand Călinescu, Str. Paleologu, Calea Moșilor, Str. Sf. Vineri.

Pe traseul prelungit, tramvaiele liniei 16 vor efectua opriri în noua stație „Piața Sf. Gheorghe” (pe sensul spre Str. Sf. Vineri), amplasată pe Calea Moşilor, înainte de intersecția cu Str. Lipscani, în stația „Piața Sf. Gheorghe” (pe sensul spre „Platforma Industrială Pipera”) aferentă liniei 605, precum şi în terminalul „Piața Sf. Vineri”, aferent liniilor 14, 40 și 55.


Joi, 21 Octombrie 2021
Temporar, staţia „Arcul de Triumf” va fi reamplasată, iar stația „Muzeul Satului’’ va fi suspendată

 

Cu ocazia organizării Finalei Campionatului Național de Super Rally, circulația rutieră va fi restricționată vineri, 22.10.2021, şi sâmbătă, 23.10.2021, pe Bd. Regele Mihai I, pe sensul spre Piața Presei.

Având în vedere aceste măsuri, STB SA va efectua următoarele modificări:

- staţia de autobuz „Arcul de Triumf”, aferentă liniilor 131, 331, 331B, 335, 361 și 783, situată în Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul spre Piaţa Presei, va fi reamplasată temporar pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, la aproximativ 50 de metri înainte de intrarea în rond;

- staţia de autobuz „Muzeul Satului, aferentă liniilor 131, 205, 331, 331B, 335 și 361, situată pe Bd. Regele Mihai I, pe sensul spre Piața Presei, va fi suspendată temporar.


Joi, 21 Octombrie 2021
STB SA sprijină „Maratonul vaccinării pentru viață”, asigurând și pe timp de noapte transportul călătorilor la centrele de vaccinare

 

Având în vedere organizarea unui nou maraton de vaccinare anti-Covid în Capitală, în perioada 22.10.2021-25.10.2021, STB SA va menține în circulație, pe timp de noapte, vehiculele de pe traseele care converg către cele șase centre de vaccinare: Romexpo, Circul Metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Liberty Mall și Clubul Seniorilor Mihai Eminescu.  

Astfel, liniile 23, 32, 41, 76, 104, 105, 116, 123, 163, 173, 178, 282, 313 și 335 vor funcționa și pe timp de noapte, cu intervale de succedare de 20 de minute între vehicule.

Amintim că transportul public pe durata nopții este asigurat, permanent, de autobuzele liniilor de noapte, de cele ale liniei 783, precum și de tramvaiele liniei 1.

Traseele tuturor liniilor de transport pot fi accesate pe site-ul STB SA, la secțiunea Trasee (http://stbsa.ro/ora_statii).

Pentru a afla în timp real orele de sosire în stații a mijloacelor de transport public, vă recomandăm să utilizați aplicația gratuită Info Transport București, care este disponibilă în Google Play și App Store, precum și pe site-ul nostru, la acest link: https://info.stbsa.ro.


Vineri, 15 Octombrie 2021
STB SA intensifică acțiunile de igienizare şi dezinfectare a parcului circulant şi lansează campania "Călătorii apreciază"

 

În luna octombrie, pe fondul incidenței crescute a cazurilor de COVID-19, Societatea de Transport București intensifică acțiunile de igienizare și dezinfectare a parcului circulant și lansează campania „Călătorii apreciază”.

Fiecare călător merită să se bucure de mijloace de transport civilizate, igienizate, dar mai ales curate. Cu toate că peste 150 de angajați sunt implicați zilnic în acțiuni de spălare și dezinfectare, folosind cca 5000 litri de detergent pentru tot parcul circulant, curățenia se păstrează din păcate doar un interval scăzut de timp (aproximativ 5 ore de la ieșirea în traseu).

Ca urmare a sesizărilor din partea publicului călător cu privire la comportamentul persoanelor care utilizează serviciile de transport public și care afectează în mod direct condițiile de deplasare, STB SA dorește să le mulțumească, în primul rând, celor care dau dovadă de respect față de colegii de călătorie și păstrează curățenia în vehicule pe toată durata deplasării. Este un semn de responsabilitate civică să ajuți la întreținerea unui bun comun. În al doilea rând, demarează o amplă campanie de conștientizare și informare a publicului călător cu privire la regulile de conduită civică în mijloacele de transport în comun.

„Pentru că ne dorim ca fiecare călătorie să fie o experiență plăcută pentru bucureșteni, STB SA a demarat o campanie de promovare a curățeniei în mijloacele de transport, atât pentru respectarea eforturilor depuse de angajații societății, cât și pentru păstrarea unui comportament adecvat în mediul colectiv. 80% dintre călători ne ajută să îndeplinim acest obiectiv, mai rămâne să ajungem prin mesajele acestei campanii și la restul utilizatorilor pentru a ne considera pe deplin mulțumiți”, a declarat Adrian Criț, Directorul General STB SA.

Din dorința de a asigura o călătorie civilizată tuturor celor care aleg serviciile STB, printr-o colaborare cu Poliția Locală a Municipiului București și Jandarmeria Română, începând din această lună, persoanele surprinse că vandalizează și murdăresc mijloacele de transport în comun vor fi amendate cu sume cuprinse între 100 și 1000 lei, conform Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București – Ilfov.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și ne ajutați să păstrăm curățenia de-a lungul rutelor.