Informare

Joi, 29 Iulie 2021,  |   Măsuri de reorganizare a transportului public, aplicate de la 1 august pe liniile 780, 303 și R409

Ca urmare a deciziei Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov privind optimizarea rețelei de transport public, începând de duminică, 01.08.2021, STB SA va aplica următoarele măsuri de reorganizare:

Linia expres 780 („Gara Basarab” – „Aeroportul Internațional Henri Coandă”) va fi suspendată. Funcționarea acesteia va putea fi reluată temporar, în situațiile în care circulația feroviară pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă va fi întreruptă.

Abonamentele achiziționate pe linia 780 devin abonamente metropolitane, cu valabilitate pe toate liniile de transport public de suprafață din regiunea București-Ilfov.

Linia de autobuz 303 („Depoul Alexandria” – „Pecinişca”) va fi suspendată, având în vedere că aceasta funcționează pe traseu comun cu liniile R426, R427, R428 și R464.

Abonamentele achiziționate pe linia 303 vor putea fi folosite, până la expirare, pe toate liniile cu traseu comun (dar numai pe porțiunile de traseu comun), cu aplicarea obligatorie a procedeului de validare pe traseu comun (apăsând tasta “r” înainte de a apropia cardul de validator, în autobuzele Otokar și Mercedes Citaro hibrid, sau tasta 2 a validatorului, în celelalte vehicule).

Linia regională R409 („Bucur Obor” – „Merii Petchii”) va fi preluată, spre execuție, de un alt operator din zona metropolitană.

Abonamentele achiziționate pe linia R409 rămân valabile în continuare, indiferent de operatorul de transport căruia aceasta îi este atribuită.

De la aceeaşi dată, indicativele liniilor regionale vor fi modificate, acestea urmând a funcționa fără prefixul „R”.